Czarnobyl / Prypeć - Strefa Wykluczenia
Zwiń
X
-
Myślę, że po emisji tego filmu, dot. Czarnobyla, atrakcyjność tego regionu jeszcze się zwiększy. Przecież to skansen na skalę światową.
Zostaw komentarz:
-
-
No jest bum dlatego wolałbym wbić w termin indywidualny.
Monopolu tam nikt nie ma a jak wbijemy w termin ogólny to będziemy prowadzani tam gdzie iść nie chcemy.
Po ki czort iść na 5 blok, na żurawie portowe czy do elektrowni i tracić czas.
Ewentualnie oglądać nowy sarkofag i iść na opowiastki o przebiegu awarii.
Na grupy poza Prypecią nas nie podzielą.
Zostaw komentarz:
-
-
teraz to w Prypeci będzie jak a Enerdzylandii w Zatorze, albo w Śląskim Wesołym Miasteczku.... Ja bym odczekał kilka miesięcy i zapytał późną jesienią... I tak nie warto jechać w innym terminie... Byliśmy i widzieliśmy las... Sami wiecie,że lepiej późną jesienią albo wczesną wiosną jechać.... Choć przez ten serial to teeraz chyb z rok bedzie trzeba czekać aż sie uspokoi
Zostaw komentarz:
-
-
Paweł coś tam średnio jest zainteresowany organizacją małej grupy - wiadomo, że im więcej tym lepiej bo to kasa dla niego.
Odpisał mi tak :
Cześć,
na chwilę obecną nie mam głowy do organizacji prywatnych wypraw.
Jak będzie Cię to nadal interesowało ze mną w roli organizatora, wróćmy do sprawy w lipcu.
Osobiście bym poczekał, z tego co wiem to na wyjazdy październikowe nie ma zbyt wielu chętnych.
Zostaw komentarz:
-
-
jak ostatnio gadałem to słaby temat z busem, będziemy musieli się do wycieczki większej podczepić, ale to nic nie zmienia.
jak ekipa to ekipa
Zostaw komentarz:
-
-
Chłopaki jak tam sytuacja? Jest jakiś odzew od Pawła? Bo zaraz sprawa rozejdzie sie po kościach.
Zostaw komentarz:
-
-
Co będzie to będzie ,jestem za ,jeśli chodzi o termin ,to taki co by zimno nie było
Zostaw komentarz:
-
-
Ja popieram Krzyśka - impreza z busie musi być.
Jeśli chodzi o terminy to mi osobiście bardziej pasuje od weekendu do weekendu. Może być sobota-sobota lub niedziela-niedziela, ale jak będzie trzeba, to dostosuję się do większości.Ostatnio edytowany przez bohen; 6000.
Zostaw komentarz:
-
-
Pany , jak coś to kiedy chcecie ruszać?
Strefa zawsze jeździ od niedzieli do niedzieli, może my od piątku do piątku?
Zostaw komentarz:
-
-
patrzyłem, że za niecałe 3 stówki można z Gdańska do Kijowa udać się Samolotem w obie strony.
czas operacyjny 3h a nie 20h
Zostaw komentarz:
-
-
Z tą różnicą, że mamy inne czasy, Japonia to inny klimat i mentalność ludzi.
Tam nikt nic nie ukrywał tylko od razu brał się do roboty, ba nawet nie czekano na rozwój sytuacji tylko zapobiegano rozprzestrzenianiu się skażenia.
Ale sporo nauki popłynęło z Czarnobyla co robić w takiej sytuacji.
BTW Paweł na dniach ma się ustosunkować do mojej wiadomości.
Zostaw komentarz:
-
-
W Czarnobylu blok pekł. A w Japoni zawalił się i wypalił pod gołym niebem. W dodatku woda z gaszenia ponoć płyneła gdzie chciała. Cicho sza. Co to inne promieniowanie było czy jak ? Gdzieś czytałem, że w Japonii był większy "maras" niż ten w Czarnobylu.
Zostaw komentarz:
-
-
Kasztelan kolego byliśmy widzieliśmy ,nie świecimy(żarówki dalej trzeba kupować) ,naoglądałeś się seriali ( nie powiem fajny i pewnie wszyscy tu piszący go oglądają ). Wiesz wcale nie jest tam niebezpiecznie ,dziś można by tam zamieszkać ,jednak to już historia ,a to co było doskonale jest pokazane w tym serialu ,a po wizycie w Prypeci ogląda nam się go dużo fajniej ,powiem Ci ,ze byliśmy w elektrowni dokładnie za ścianą czwartego reaktora i wiesz co jeszcze w samej elektrowni pracuje do dziś 2500 ludzi i żyją. Pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Kasztelan Zobacz wpisTym bardziej nie pchałbym się tam w rzeczywistości.....
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisbohen jeszcze trochę czasu masz.
Polecam wszystki serial na HBO Czarnobyl, od wczoraj jest dostępny już drugi odcinek
Powiem Wam, że serial mega.
https://www.youtube.com/watch?v=s9APLXM9Ei8
Zostaw komentarz:
-
-
I kontakt jest z nim z dupy. Odpowiedzi brak.
Zadzwonię do niego jutro jak mi nie odpisze.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: